2.4 C
Budapest

A New York-i tőzsde szerint manuális hiba váltott ki jelentős kereskedési hibát – Times of India

Közzétett:NEW YORK: Az New-york-i tőzsde szerdán azt mondta, hogy egy manuális hiba olyan technikai problémát váltott ki, amely megakadályozta egyes tőzsdén jegyzett részvények aukcióinak nyitását, ami széleskörű zűrzavarhoz vezetett, és az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének felülvizsgálatát kérte.
A kedden bekövetkezett hiba nagy cégek részvényeit érintette, többek között 3MWells Fargo & Co és Verizon Communications Inc.
Az NYSEAz Intercontinental Exchange Inc. tulajdona szerint 2824 értékpapírral kezdett kereskedni nyitó aukció nélkül, ami hibás árakhoz vezetett, és közel 4341 kereskedést 251 értékpapírral “buktattak” vagy semmisítettek meg. A zuhanás pontos költsége még mindig nem volt világos.
A tőzsde azt is közölte, hogy kedden mintegy 80 értékpapírnál tévesen váltott ki eladási rövid korlátozást (SSR).
Az SSR egy olyan folyamat, amelynek célja a short ügylet korlátozása annak megakadályozása érdekében, hogy a kereskedők lejjebb nyomják egy vállalat részvényeit.
“Az NYSE igyekszik pótolni ezt az elvesztegetett időt azzal, hogy lehetővé teszi az emberek számára, hogy úgy kereskedjenek, ahogyan tegnap tettek volna” – mondta Sam Stovall, a New York-i székhelyű CFRA Research vezető befektetési stratégája.
Ez potenciálisan volatilis kereskedéshez vezethet szerdán, de “a befektetőknek semmitől sem kell aggódniuk” – tette hozzá Stovall.
Az NYSE azt mondta, hogy szerdán normál nyitvatartásra számít.

Source link

Kapcsolódó cikkek

Friss cikkek

spot_img